Znamo li danas šta je to drugarstvo?

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Koliko smo spremni da delimo svoj život s dragim ljudima, koliko imamo vremena za ljude oko sebe, koliko oni imaju vremena za nas, šta nam naizgled trivijalne situacije u našim životima govore o nama samima i društvu čiji smo deo?
Znamo li danas šta je to drugarstvo?

O ovim, ali i mnogim drugim pitanjima u emisiji „Orbita kulture“ razgovaramo s autorkom knjige eseja „O drugarstvu i posedovanju“ Irenom Ristić.

Kako izgleda američka priča o licemerju, zavisti, krizi unutar jedne porodice i lošim međuljudskim odnosima? Da li prevara i laganje i danas predstavljaju osnovni sistem u kojem živimo — pitamo glumce Stefana Radonjića i Marinu Ćosić, protagoniste u kultnom komadu „Mačka na usijanom limenom krovu“, koji je nedavno premijerno izveden u Beogradskom dramskom pozorištu.

Slušajte nas i saznajte šta nas očekuje na predstojećem, 26. Festivalu evropskog filma Palić, kao i kakva nam iznenađenja priprema ovogodišnji Bitef.

Kakve su to noći u kojima vreme prestaje da postoji? Da li na njih nailazimo samo u knjizi, ili svako od nas može da doživi jednu takvu? Odgovore na ova pitanja pokušaćemo da dobijemo od Miloša Latinovića, autora romana „Etape noći“, koji je ove nedelje promovisan u izdavačkoj kući „Vulkan“.

Naš gost je i frontmen grupe MVP Bane Lalić, koji nam otkriva koje će se sve numere naći na novom albumu „Na slobodi“, čija promocija je zakazana za septembar, ali i kakve utiske nosi sa umetničke manifestacije „Art fudbal“, koja je ovog meseca održana u Moskvi.

Emisiju „Orbita kulture“ slušajte subotom od 10 sati na talasima Radija Studio B i onlajn na našem sajtu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala