Vučić: Svoju istorijsku ulogu na Kosovu sam izvršio, zadatak nije obavljen

© Tanjug / PREDSEDNISTVOAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne može da prognozira šta će se dešavati po pitanju rešavanja kosovskog pitanja posle otkazivanja sastanka u Parizu, ali je ukazao da u Beograd uskoro dolazi francuski predsendik Emanuel Makron.

Upitan da li bi jače uključenje Vašingtona u rešavanje kosovskog pitanja bilo dobro za Srbiju, kaže da je Vašington već uključen, da su Amerikanci uvek prisutni i uvek aktivni.

„Dajte da još nekoga uključimo ko je priznao nezavisno Kosovo, a da ne uključimo nikoga ko ga nije priznao“, primetio je predsednik, prenosi Tanjug.

„Da li da imamo više poverenja u Donalda Trampa nego u prethodnu administraciju? Da. A da li oni mogu da menjaju svoje stavove suštinski u odnosu na one ranije? Ne, to je varka čiju udicu mi ne smemo da progutamo“, rekao je Vučić.

Povodom izjava američkog zvaničnika Metjua Palmera u Prištini Vučić kaže da je Palmer ozbiljan političar koji odlično poznaje region, ali da će on da uradi sve kako bi Kosovo funkcionisalo kao nezavisna država.

„Neki drugi koji se sa njim sastaju ne smeju to da kažu, ja se odavno ne plašim Palemera i svih drugih“, istakao je Vučić.

Upitan o opciji razgraničenja ponovio je da nismo uspeli u ovo vreme, jer naše nežne uši ne vole da čuju istinu, ali da će neko nekad jednog dana morati da razgovara ako u međuvremenu sve ne pogubimo.

„Nikada kompromis nismo prihvatali, ja sam ponudio kompromis, neće ga Srbi, neće ga Albanci, nema problema, svoju istorijsku ulogu po tom pitanju sam izvršio, zadatak nije obavljen, šta mogu više.“

Srbi na Kosovu neće biti gladni

Vučić je, u emisiji „Fokus“ TV O2, upitan da prokomentariše najavu da od ponedeljka prodavnice na severu Kosova neće raditi i da li preti humanitarna katastrofa, odgovorio da ne zna da je to neko najavio.

Vučić je objasnio da je ono što se dešava na Kosovu vezano za pucanje na kombi koji je išao alternativnim putem i upitao ko će sada ko prevozi robu da prihvati da se puca na njega.

„Što da izgubite glavu da biste nekom dopremili robu? Ne može drugačije da se dopremi, jer postoji taksa od 100 odsto. Da damo šećer i ulje, hleb za koji će se platiti dupla cena, a da to ide u kasu Prištine? Postoje rešenja. Snalazićemo se, ali neću o tome da pričam. Svakako naš narod neće ostati gladan“, naglasio je on.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala