Protest „1 od 5 miliona“ u Beogradu

Pratite nas
Gumac Branislav Lečić izjavio je večeras, na protestu „1 od 5 miliona“ u Beogradu, da je došlo vreme da se podvuče crta, odnosno da predsednik Srbije ispuni zahteve opozicije ili da na izbore „izađe sam“.

On je to pročitao kao poruku predsedniku Srbije, i dodao da izbori na koje bi Vučić izašao sam ne bi imali legitimitet i niko ih ne bi priznao, prenosi Tanjug.

Naveo je da je zahteve opozicije potvrdila i Evropa, što je, kaže, dokaz da su protesti uspeli, bilo da ih je večeras stotine hiljada ili — troje.

Jedan od organizatora protesta, Srđan Marković, rekao je da je „nebitno ko je koje političke ideologije, levi ili desni, jer samo zajedno mogu da pobede“.

Na skupu najupornijih učesnika protesta su govorili i član DS Srđan Milivojević i šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović, koji je ponovio da opozicija neće izaći na izbore ukoliko oni ne budu fer i pošteni, a da će ako budu fer izaći na izbore i boriti se za pobedu a ne za fotelje.

Na protestu su bili i Džo Bagerista i lideri opzicije Borko Stefanović, Boško Obradović.

Učesnici su potom „prošetali“ do zgrade Radio Televizije Srbije, gde je razvijen transparent s natpisom „protiv izborne krađe“.

Skup je završen porukom da će se okupiti i sledeće subote.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala