„Za dom — spremni“: Deca iz Hrvatske proslavljaju pobedu nad vršnjacima iz Srbije (video)

© AP Photo / Darko BandicSkup u Blajburgu
Skup u Blajburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Deca iz Dalmacije, stara od 10 do 13 godina, pobedu u finalnoj utakmici turnira u Barseloni, koju su igrala protiv dece iz Srbije, proslavila su uzvikujući ustaški pozdrav „Za dom spremni“, a sve uz nadzor i podsticaj nadležnih osoba iz kluba.

Kako je preneo hrvatski portal „Indeks“, snimak splitskih fudbalera koji na terenu urlaju „Za dom spremni“ danas se širi Fejsbukom.

Snimak je na svojoj stranici na Fejsbuku objavio saborski poslanik SDP-a Peđa Grbin, a na njemu se vidi kako deca, uz koju na terenu stoji stariji sedi gospodin, uzvikuju ustaški pozdrav.

Kako saznaje „Indeks“ reč je o podmlatku Fudbalskog kluba „NK Poljičanin 1921“ iz Sirinjina, mesta koje se nalazi izmedu Splita i Omiša.

Na snimku se vidi kako stariji gospodin, verovatno trener i jedan od dečaka ostalima daju uputstvo na koji način će vikati ustaški pozdrav, prenosi Tanjug.

„On viče: ’Za dom‘, mi: ’Spremni‘“, izgovara dečak, nakon čega mu se pridružuje ostatak ekipe.

Nakon što je utvrdio da se radi o mladim kategorijama „NK Poljičanin“, „Indeks“ je nazvao predsednika kluba Nikolu Mužinića, a na opasku da se internetom širi snimak na kojem deca iz njegovog kluba viču „Za dom spremni“, on je rekao:

„Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi.“

Na pitanje da li može da kaže ime starijeg gospodina koji je na snimku sa decom, on se samo nasmejao i ponovio: „Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi“.

Otkrio je da je snimak nastao ovih dana u Barseloni, gde su deca nastupala na turniru za godišta od 2006. do 2009, što znači da je reč o deci staroj od 10 do 13 godina.

„Odigrali smo finale protiv srpske dece. Deca su se međusobno družila. Srpska deca su nosila hrvatsku zastavu, a naša deca srpsku“, rekao je Mužinić.

Kad su ga upitali šta mu znači „da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi“, on se opet nasmejao i još jednom ponovio istu rečenicu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala