Protest u Beogradu: Proglasiti Kosmet okupiranom teritorijom

© Tanjug / TANJA VALICProtest u Beogradu
Protest u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na protestu koji su organizovali Udruženje „Nema predaje Kosova i Metohije“ i „Živimo za Srbiju“, koji je održan ispred Narodne skupštine Srbije, zatraženo je da se Kosovo i Metohija proglasi za okupiranu teritoriju.

Grupa pripadnika tih udruženja nakon protesta krenula je u šetnju do Ambasade Crne Gore u Knez Mihailovoj ulici kako bi iskazali protest zbog situacije u vezi Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji, odakle su nastavili kroz glavnu ulicu Beograda do Ambasade Francuske i Saborne crkve.

Ispred Skupštine, potpisivana je i peticija da se zabrane nevladine organizacije koje se, kako su naveli, ponašaju kao strani agenti, prenosi Tanjug.

„Srbiju ćemo osloboditi kada budemo vratili srpsku vojsku i policiju po Rezoluciji 1244 na celo Kosovo i Metohiju i na albansku granicu“, kazao je predsednik Udruženja „Nema predaje“ Damnjan Knežević.

Goran Živković, koji je učestvovao u borbama na Paštriku, današnjim i budućim vlastima poručio je da „ne potpisuju ništa što će deo teritorije, čak i milimetar, dati neprijateljima“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala