Peskov: Ograničeno trajanje sastanka sprečilo Putina i Trampa da razgovaraju detaljnije

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pregovori predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina bili su veoma konkretni. Međutim, budući da je sastanak bio vremenski ograničen, lideri nisu uspeli da se pozabave detaljnije svim pitanjima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Uprkos tome, kako je naglasio, na sastanku je bilo reči o bilateralnim trgovinsko-ekonomskim odnosima, koji ni na koji način ne odgovaraju potencijalu ni Amerike ni Rusije.

Peskov je rekao da su Putin i Tramp razgovarali i o Kini, ali i o situaciji u Idlibu, kao i o pitanjima strateške stabilnosti.

Prokomentarisao je navode i da je Putin pozvao Trampa da prisustvuje narednoj Paradi pobede 9. maja u Moskvi, rekavši da će uskoro biti poslat i zvanični poziv američkom predsedniku.

Rusija i Velika Britanija

Govoreći o susretu Putina sa premijerkom Velike Britanije, Peskov je rekao da je Tereza Mej upitala ruskog predsednika o „slučaju Skripalj“, kao i da je po tom pitanju dobila sve neophodne odgovore.

Međutim, Peskov nije precizirao o kakvim odgovorima je reč. Istovremeno, naveo je da i Rusija i Velika Britanija razumeju važnost uspostavljanja saradnje koja je u interesu biznisa.

Nakon sastanka tet-a-tet usledio je razgovor u kojem su učestvovale i delegacije Rusije i Velike Britanije u širem sastavu, gde je bilo reči o trgovinsko-ekonomskim odnosima dveju zemalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala