Mejova Putinu: Odgovorićemo na bilo kakvu primenu hemijskog oružja od strane Damaska

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPremijerka Velike Britanije Tereza Mej i predsednik Rusije Vladimir Putin na samitu G20 u Osaki
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej i predsednik Rusije Vladimir Putin na samitu G20 u Osaki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej izjavila je tokom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da će London odgovoriti na bilo kakvu primenu hemijskog oružja u Siriji, saopšteno je iz kancelarije britanske premijerke.

Sastanak Mejove i Putina održan je na marginama samita G20 u Osaki.

Ističe se da su Mejova i Putin razgovarali o međunarodnim problemima, između ostalog i o važnosti očuvanja nuklearnog sporazuma sa Iranom. Takođe, razgovarali su i o potrebi da Putin utiče na predsednika Sirije Bašara el Asada da se suzdrži od napada na Idlib.

„Žestoko ćemo odgovoriti na bilo kakvu upotrebu hemijskog oružja od strane Damaska“, navodi se u saopštenju.

Mejova se osvrnula i na bilateralne odnose Londona i Moskve rekavši da će normalizacija nastupiti onog trenutka kada Rusija prestane sa „neprijateljskim mešanjem“ u pitanja drugih zemalja, kao i sa širenjem dezinformacija i sprovođenjem sajber napada.

„London ostaje otvoren po pitanju bilo kakvih odnosa, ali je za to potrebno da ruske vlasti izaberu drugačiji put“, zaključila je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala