Lavrov: Videćemo kako će se Amerikanci ponašati nakon sastanka Putina i Trampa

© Sputnik / Ekaterina Lыzlova / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je ocenio sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina s američkim kolegom Donaldom Trampom kao važan i konstruktivan i izjavio da sada treba videti kako će nakon njega delovati Amerikanci.

Putin i Tramp su se sastali 28. juna u japanskom gradu Osaki, u okviru Samita G20. Njihov razgovor je trajao sat i po vremena.

„Razgovarali su o tome kakav nam je sada obim ekonomske saradnje koja se, pored ostalog, povećava bez obzira na sankcije“, rekao je Lavrov novinarima i dodao da su tema razgovora bila i međunarodna pitanja.

„Razgovarali su o Siriji, pomalo o Ukrajini. Razmatrali su probleme u Bliskoistočnom regionu u celini: situaciju u Persijskom i Omanskom zalivu, situaciju u vezi sa Iranom, situaciju koja sada nastaje u vezi s velikim rizikom propasti Zajedničkog sveobuhvatnog plana dejstava. Razgovarali su o strateškoj stabilnosti, o tome da se ne sme dopustiti trka u naoružanju, da treba početi dijalog. Mi smo spremni za sve te razgovore. Videćemo kako će američke kolege raditi posle tog, po mom mišljenju, veoma važnog i konstruktivnog susreta“, rekao je Lavrov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala