Samo na Sputnjiku: Sastanak G20 iz minuta u minut

© Jae C. HongZdanje u kome će se održati Samit G20 u Osaki od 28. do 29. juna
Zdanje u kome će se održati Samit G20 u Osaki od 28. do 29. juna - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Osaki sutra počinje samit G20, gde će se održati niz sastanaka koji bi mogli biti važni za budućnost svetske politike. Na sajtu Sputnjika moći ćete iz minuta u minut da pratite najvažnije informacije, sastanke, kao i video i foto-sadržaje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastaće se sa šefom Bele kuće Donaldom Trampom, kao i sa liderima Francuske, Nemačke, Velike Britanije, Japana i Kine.

Glavni očekivani događaj na predstojećem samitu G-20 28. i 29. juna trebalo bi da bude susret predsednika Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimira Putina i Donalda Trampa. 

Sastanak Putina i Trampa biće održan uz učešće delegacija, izjavio je ranije pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov. To znači da će format razgovora biti viši od tzv. „usputnog sastanka“, kada lideri država razgovaraju samo sa prevodiocima.

Dvojica lidera će razgovarati o situaciji u Siriji, Iranu, Venecueli i Ukrajini. Osim toga, tema razgovora biće i pitanje nuklearnog razoružanja.  

Ranije je Tramp izjavio da je uveren u „veoma dobar razgovor“ sa Vladimirom Putinom, a ruski lider je istakao kako se nada da će sa američkim predsednikom razgovarati o Sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala