Putin: Liberalne vrednosti prevaziđene

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom intervjua za "Fajnenšel tajms"
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom intervjua za Fajnenšel tajms - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u intervjuu za „Fajnenšel tajms“ da su liberalne vrednosti prevaziđene pošto ih je odbacila većina ljudi, precizirajući da mogu da postoje različite ideje, ali one ne mogu nikome ništa da diktiraju.

Putin je naveo da je nemačka kancelarka Angela Merkel napravila kardinalnu grešku time što je usvojila liberalnu politiku prema migrantima sa Bliskog istoka.

„Liberalna ideja polazi od toga da ništa ne treba učiniti. Migranti mogu nekažnjeno da ubijaju, siluju, pljačkaju, samo zato što se njihova prava migranata moraju zaštititi. Kakva su to prava? Svaki zločin mora biti kažnjen“, rekao je Putin.

On je dodao da su zbog toga takve liberalne ideje postale prevaziđene, jer su došle u konflikt sa interesima velike većine stanovništva.

Prema rečima predsednika, diktatura pristalica ove ideje došla je skoro svuda: u medije i u stvarni život.

Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Svet u riziku od nove nuklearne trke u naoružanju

„Za neka pitanja smatra se nepristojnim i da otvorite usta. A zašto? Zato nisam zagovornik toga da se svi odmah zatvore, vežu, raspuste, uhapse, rasteraju. Ne, naravno“, rekao je on.

„Liberalnu ideju takođe ne treba uništiti, ona ima pravo na postojanje, pa čak je i podržati. Ali ne treba smatrati da ona ima pravo na apsolutnu dominaciju, o tome se radi“, naglasio je predsednik.

Putin je takođe rekao da ima utisak da liberalni krugovi žele da iskoriste probleme kroz koje prolazi katolička crkva, kako bi je uništili.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala