Povratak Rusije u PS SE stvara uslove za rešavanje pitanja ruskog duga

© Sputnik / Dominik Buten / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope
Zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povratak ruske delegacije u Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope (PS SE) stvara uslove za rešavanje pitanja ruskog duga prema toj organizaciji, izjavio je zamenik portparola Ministarstva spoljnih poslova Artjom Kožin.

Prema Kožinovim rečima, to je važan korak u prevazilaženju dugotrajne krize u organizaciji, a odluka Skupštine odražava uspostavljeno shvatanje nezakonitosti akcija Skupštine o ograničavanju prava nacionalnih delegacija iz političkih razloga.

„Odluke usvojene u PS SE stvaraju uslove za pravovremeno rešavanje pitanja duga Rusije prema Savetu Evrope“, objasnio je Kožin na brifingu.

Komentarišući odluku ukrajinske delegacije i drugih predstavnika, „koji su pokazali najenergičnije protivljenje povratku ruske delegacije u PS SE“, da napuste skupštinu, Kožin je dodao:

„Pretpostavljamo da ih niko nije lišio ovlašćenja i oni u svakom trenutku mogu da se vrate svom radu. Jasno je da Skupština nije podržala njihove pokušaje da podstaknu konfrontaciju.“

Parlamentarna skupština Saveta Evrope usvojila je 26. juna rezoluciju u kojoj je u potpunosti potvrdila ovlašćenja ruske delegacije. Kasnije je PS SE izabrala novog generalnog sekretara, predstavnicu Hrvatske Mariju Pejčinović Burić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala