Kfor tvrdi: Nema razloga za strah, situacija pod kontrolom

© Sputnik / Dejan SimićVozilo Kfora u blizini mosta na Ibru
Vozilo Kfora u blizini mosta na Ibru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kfora na Kosovu i Metohiji, pukovnik Vinčenco Graso tvrdi da je bezbednosna situacija na takozvanom Kosovu mirna i pod kontrolom, da nema razloga za strah zbog večernjeg nadletanja helikoptera Kfora iznad Kosovske Mitrovice, teritorije opštine Zvečan i iznad dela teritorije opštine Zubin Potok.

Graso za dnevni list „Politiku“ tvrdi i da u četiri srpske opštine na Severu, prema saznanjima Kfora, nema opasnosti od humanitarne krize, te dodaje da ovakva retorika, ne pomaže normalizaciji života ljudi.

„Noćni let helikoptera je bio uobičajena obuka nove posade, jer je njihova rotacija u toku. Nema razloga za strah“, kaže Graso.

Upitan da li je tačno da je u utorak stiglo pojačanje vojske u bazu „Noting hila“ kod Leposavića, ili je to bilo redovno kretanje Kfora, Graso kaže da je dobro poznato da se ta međunarodna vojna misija kreće i raspoređuje trupe kontinuirano, i da su te aktivnosti deo redovne obuke.

„Nema promene u strukturi Kfora; sve se normalno odvija“, kazao je Graso.

On tvrdi da je bezbednosna situacija na takozvanom Kosovu mirna i pod kontrolom.

„Ništa neočekivano ne može da se dogodi i Kfor nastavlja da održava odnose i komunikaciju sa svim relevantnim institucijama na ’Kosovu‘ i u Srbiji“, naveo je portparol Kfora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala