Najveća pretnja: Gradonačelnik Njujorka pozvao da se zaustavi Rusija

© REUTERS / BRENDAN MCDERMIDZgrada u 7. aveniji na Menhetnu u Njujorku na koju se srušio helikopter
Zgrada u 7. aveniji na Menhetnu u Njujorku na koju se srušio helikopter - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Americi je počela debata kandidata za predsednika države. Tokom diskusije, predstavnik Demokratske partije i gradonačelnik Njujorka, koji želi da uđe u Belu kuću 2020. godine, Bili de Blazio, izjavio je da je Rusija glavna geopolitička pretnja za SAD.

„Ona pokušava da potkopa našu demokratiju. Ona radi odličan posao i mi treba da je zaustavimo“, citira političara „USA todej“.

Pri tome, De Blazio nije želeo da kaže šta to tačno, po njegovom mišljenju, radi Rusija. Drugi kandidati su tokom debate govorili da su za SAD pretnje uglavnom Kina, Donald Tramp, kao i nuklearno oružje i promena klime.

Dopisni član Akademije vojnih nauka Sergej Sudakov, komentarišući reči Di Blazija rekao je da je „strašna Rusija“ postala tema na kojoj se mogu dobijati politički poeni. Obećanje pokoravanja Rusije može pomoći kandidatu da pobedi na izborima, jer „duh rusofobije daje automatsku podršku“.

Ipak Di Blaziju to nije pomoglo. Na kraju debate, on se nije našao među liderima. Pobednik diskusije bila je kongresmenka Tulsi Gabard.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala