Crnogorska policija uskratila podatke o zabrani ulaska srpskim intelektualcima

© Sputnik / Dejan Simić / Akademik i pesnik Matija Bećković
Akademik i pesnik Matija Bećković - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Crnogorska Uprava policije odbila je zahtev Srpskog nacionalnog saveta za dostavljanje informacija o statusu zabrane ulaska u Crnu Goru srpskom akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, te političaru i pravniku Dejanu Miroviću, saopšteno je iz SNS-a Crne Gore.

Srpski nacionalni savet (SNS) smatra da se ovakvim postupkom pokazuje odnos aktuelne vlasti prema zvaničnoj organizaciji srpskog naroda, registrovanoj u Crnoj Gori.

To ujedno predstavlja očiglednu diskriminaciju srpskih intelektualaca, ali i zvanične srpske organizacije u Crnoj Gori, koja se interesovala za razloge drastičnog kažnjavanja oduzimanjem prava na slobodu kretanja istaknutim pojedincima srpskog naroda, navodi se, između ostalog, u saopštenju SNS-a.

Srpski nacionalni savet Crne Gore traži i dostavljanje obaveštenja da li takva zabrana postoji i, ukoliko je na snazi, koji su razlozi za njeno određivanje, te da li je eventualna zabrana vremenski ograničena.

Shodno mogućnostima za ponovno podnošenje zahteva, advokatska kancelarija SNS-a tražiće pojedinačna punomoćja od Bećkovića, Mirovića, Rakovića i Antića, kako bi, konačno, i oni lično i javnost u Crnoj Gori i šire, dobili zvanično obrazloženje o njihovom statusu zabrane ulaska u Crnu Goru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala