Anketa: I Amerikanci za uvođenje dodatnog poreza za Fejsbuk i Gugl

© REUTERS / Stephen LamČovek fotografiše znak Fejsbuka na Fejsbukovoj F 8 razvojnoj konferenciji u San Hozeu, SAD, 30. april 2019.
Čovek fotografiše znak Fejsbuka na Fejsbukovoj F 8 razvojnoj konferenciji u San Hozeu, SAD, 30. april 2019. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Većina Francuza, Nemaca i Britanaca i malo više od polovine Amerikanaca smatraju da treba uvesti dodatni porez za kompanije kao što su Fejsbuk, Gugl i Amazon, pokazalo je najnovije istraživanje „Sputnjik. Mišljenja“, koje je sprovela agencija „IFop“.

Anketa je imala dva različita pitanja: jedno za Francusku, gde već postoji porez za Gugl, Amazon i Fejsbuk, i drugo za ostale države, u kojima porez još uvek nije uveden.

Na pitanje „da li podržavaju uvođenje dodatnog poreza za pomenute kompanije?“, u Francuskoj je potvrdno odgovorilo čak 79 odsto anketiranih, dok je protiv bilo njih 13 odsto, a osam odsto je bilo bez odgovora.

Anketiranima u Britaniji, Nemačkoj i SAD postavljeno je sledeće pitanje:

„Kompanije kao što su Fejsbuk, Gugl, Amazon su, faktički, monopolisti u svojoj sferi rada. Smatrate li da ih treba dodatno oporezovati?“

Pozitivan odgovor dalo je 72 odsto anketiranih u Nemačkoj, odnosno 71 odsto u Britaniji. Da za kompanije Fejsbuk, Gugl i Amazon treba uvesti dodatnu uplatu poreza smatra i 53 odsto Amerikanaca.

© SputnikAnketa IFOP-a
Anketa: I Amerikanci za uvođenje dodatnog poreza za Fejsbuk i Gugl - Sputnik Srbija
Anketa IFOP-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala