U Beogradu se održava Forum ruskih diplomaca

© Sputnik / Petr ChernovZgrada Ruskog univerziteta prijateljstva naroda u Moskvi (RUDN)
Zgrada Ruskog univerziteta prijateljstva naroda u Moskvi (RUDN) - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Beogradu se od 28. do 30. juna održava Forum inostranih diplomaca Rusije. Kako se očekuje, ruski univerziteti će predstaviti svoje obrazovne programe, programe po razmeni studenata i letnje škole, međunarodne akcije i projekte, dok će Privredna komora Moskve predstaviti efektivne načine lakšeg zapošljavanja stranih studenata.

Projekat „Regionalni susreti inostranih diplomaca Rusije u Srbiji“ usmeren je na aktivizaciju saradnje sa diplomcima i asocijacijama diplomaca van granica Ruske Federacije, navodi se u saopštenju organizatora.

„Organizacija međunarodnih susreta diplomaca ostvaruje se putem uključivanja rukovodilaca Asocijacija diplomaca, društvenih radnika i viđenijih diplomaca univerziteta Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju organizatora.

Događaji (izložbe univerziteta, okrugli stolovi, treninzi, seminari) organizovani za vreme susreta diplomaca posetiće predstavnici univerziteta, rukovodioci ujedinjenih organizacija diplomaca ruskih (sovjetskih) univerziteta i drugih zemalja, rukovodioci NVO, studenti i studentske asocijacije, kandidati.

Svečano otvaranje Foruma održaće se u Ruskom centru za nauku i kulturu u Beogradu 28. juna.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala