Rusija će preduzeti vojne mere ako NATO realizuje svoje pretnje

© Sputnik / Denis Abramov / Uđi u bazu fotografijaRaketni brod Kaspijske flote sa raketom "Kalibar"
Raketni brod Kaspijske flote sa raketom Kalibar  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će preduzeti kompenzacijske vojne mere u slučaju realizacije pretnji NATO-a u vezi sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, saopštio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.

Prema rečima Rjabkova, pokušaji da se to što se dešava predstavi kao vojno-politički odgovor na akcije Moskve (navodno kršenje Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa), predstavlja propagandu koja ima za cilj dezinformacije međunarodne zajednice.

„Kada te pretnje počnu da se pretvaraju u materijalne korake, moraćemo da preduzmemo kompenzacione vojne mere“, rekao je on.

Diplomata je naglasio da poslednjih godina države NATO-a koriste ideologiju dvojnog standarda prema Rusiji, to je obuzdavanje zajedno sa dijalogom, ako je to u interesu Alijanse.

„Mi ćemo obuzdavati napore NATO-a, vrlo selektivno prilaziti tematici dijaloga sa Alijansom za koji se zalažu članovi te organizacije“, objasnio je Rjabkov.

Ranije je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg izjavio da će NATO morati da odgovori „merama“, ako se Rusija ne vrati realizaciji Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, za šta su joj dali rok od pet nedelja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala