Određen datum susreta Putina i Trampa u Osaki

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVstreča prezidenta RF Vladimira Putina i prezidenta SŠA Donalьda Trampa v Helьsinki
Vstreča prezidenta RF Vladimira Putina i prezidenta SŠA Donalьda Trampa v Helьsinki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sastanak predsednika Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimira Putina i Donalda Trampa, na samitu G20, održaće se u jednoj od sala koje se nalaze u zoni pregovora za lidere, a koju je izabrala američka strana, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Očekuje se da će se Putin i Tramp sastati 28. juna, na marginama samita G20 u japanskom gradu Osaki. Kako je istakao Ušakov, razgovor će se održati nakon prvog zasedanja samita, koji je održavanje planirano za vreme radnog ručka.

Ušakov je precizirao da će se Putin sastati sa britanskom premijerkom Terezom Mej u Osaki 28. juna uveče. Ovaj razgovor će se održati oko 17 časova po lokalnom vremenu (oko 10 časova po srednjoevropskom vremenu). Tri časa pre toga, Putin će se sastati sa američkim liderom Donaldom Trampom.

„Sastanak sa Trampom biće održan u jednoj od sala u zoni pregovora za lidere. Ovu salu našla je američka strana“, odgovorio je Ušakov na pitanje na čijoj će se teritoriji (ruskoj ili američkoj) održati sastanak.  

Za direktan razgovor izdvojen je otprilike jedan čas, ali će „dužina zavisiti isključivo od lidera“, precizirao je Ušakov.

Ušakov je dodao da bi Rusija i Sjedinjene Američke Države mogle uspostaviti delotvoran zajednički rad na principima jednakosti i uzajamnog poštovanja.

„Ruska strana dosledno se zalaže za izgradnju rusko-američkih odnosa na poslovan i konstruktivan način. Rusija i Sjedinjene Američke Države mogu da uspostave efikasan zajednički rad na principima jednakosti i uzajamnog poštovanja. Donald Tramp je, takođe, više puta izražavao želju za uspostavljanje normalnog dijaloga sa Rusijom“, naveo je Ušakov.

On je objasnio da će Putin i Tramp posebnu pažnju obratiti na aktuelne međunarodne teme, da će razgovarati o situaciji u Siriji, Ukrajini, Korejskom poluostrvu, kao i o pregovorima o Zajedničkom sveobuhvatnom akcionom planu o iranskom nuklearnom programu i o povlačenju Sjedinjenih Američkih Država iz njega.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala