Novi ruski pištolj — manji od vojne verzije, a podjednako snažan! (video)

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaDemonstracija pištolja "Udav"
Demonstracija pištolja Udav - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2019“ prvi put je predstavljen pištolj „Udav“ kalibra 9h19 milimetara. U streljačkim galerijama parka „Patriot“ novo oružje demonstrirao je glavni razvijač pištolja — vodeći projektant kompanije „CNIITOČMAŠ“ Ivan Kozlov.

„Posebnost pištolja koji smo prvi put predstavili je jedinstveni sistem hoda pokretnih delova. Sada je trend snižavanje ose cevi u odnosu na tačku fiksiranja pištolja u ruci ili povećanje ove tačke. Mi smo izabrali drugačiji put — jako smo smanjili centar mase pokretnih delova, što je znatno smanjilo trzaj“, rekao je inženjer.

Bez obzira na to što mu je kalibar manji od vojne verzije, sve ostale karakteristike, uključujući i snagu oružja, ostale su identične.

Na forumu je predstavljen i širok spektar oklopnih vozila. Među njima su i vozila kompanije „Remdizel“, koja je postavila bezbednost boraca za svoj glavni zadatak.

„Remdizel“ se, sa pravom, smatra vodećim u proizvodnji visoko zaštićenih vozila. Automobili porodice „Tajfun“ i „Tornado“ imaju mogućnost za razne modifikacije. Ove godine posetiocima štanda ponuđen je „Tajfun 4h4“ sa borbenim modulom kalibra 30 mm, sa borbenim modulom na daljinsko upravljanje i sanitarnim za medicinske zadatke.

Glavni inženjer kompanije Igor Zarahovič objasnio je da je glavna svrha vozila da zaštite posadu. Ali u isto vreme moraju da obavljaju svoje borbene funkcije. On je dodao da je kompanija razvila više od šest različitih modifikacija koje se mogu videti na forumu. Svi oni mogu i da prenose teret.

Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija 2019“ održava se od 25. do 30. juna u podmoskovskom parku „Patriot“, na aerodromu „Kubinko“ i poligonu „Alabino“.   

Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je zvanična informativna agencija foruma „Armija 2019“, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner foruma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala