Dronovima na „Hmejmim“: Novi napad na rusku bazu u Siriji

© Sputnik / Dmitry VinogradovRuski vojnici u vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji
Ruski vojnici u vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi su pomoću dronova napali rusku vojnu bazu „Hmejmim“ u Siriji; napad su odbile snage PVO, saopštio je rukovodilac Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji Aleksej Bakin.

U saopštenju Centra se navodi da u napadu dve bespilotne letelice niko nije povređen.

„Ruska sredstva za protivvazdušnu odbranu otkrila su i uništila dve bespilotne letelice, koje su se približavale ruskoj vojnoj bazi iz pravca jugozapada“, rekao je on.

Vazduhoplovna baza radi normalno.

Osim toga, Bakin je upozorio da u južnom delu zone Idlib ostaje verovatnoća za provokacije, sa upotrebom otrovnih materija.

„Prema dostupnim informacijama, postoji mogućnost da pripadnici terorističkih organizacija, u cilju provokacija, insceniraju primenu otrovnih supstanci u južnom delu zone deeskalacije Idlib, sa ciljem da se Vladine snage optuže za upotrebu hemijskog oružja protiv civila“, naglasio je on.

Sukob u Sirijskoj Arapskoj Republici počeo je 2011. godine. Oružane snage Rusije su 2015. godine, na poziv zvaničnog Damaska, počele da pomažu u oslobađanju teritorije zemlje od ilegalnih oružanih formacija. Dve godine kasnije, ruska komanda objavila je kraj aktivne faze vojne operacije protiv terorista.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala