Lavrov: Rusija poziva Ameriku i Iran da se povuku sa opasne crte

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva poziva Vašington i Teheran da reše nesuglasice posredstvom dijaloga, saopštio je na konferenciji za štampu šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Pregovori su uvek mogući ako su strane spremne da ih vode uz uzajamno poštovanje, na bazi principa međunarodnog prava, na osnovu diplomatske prakse. Kada su izjave, da će u Iranu nastupiti era blagostanja čim se sedne za pregovarački sto, praćene direktnim uvredama i ponižavajućim sankcijama, ne mislim da je to osnova na kojoj se mogu dobijati neki uspesi“, dodao je Lavrov na konferenciji sa kolegom iz Ujedinjenih Arapakih Emirata Abdulahom bin Zajedom el Nahjanom.

„Mi ćemo ubeđivati američke i iranske kolege da treba da se povuku sa opasne crte i počnu da rešavaju nesuglasice civilizovanim dijalogom. Naravno, to predviđa prekid politike ultimatuma, sankcija i ucena“, naglasio je ministar.

Sjedinjene Američke Države su ranije optužile Iran za napad na dva tankera u Omanskom zalivu, ali nisu iznele nikakav dokaz koji bi potvrdio te tvrdnje. Američka vojska je objavila snimak koji pokazuje navodni napad Irana, na kojem iranske snage uklanjaju neeksplodiranu minu sa jednog od prisutnih tankera. Na snimku se ne vide ni natpisi ni zastave koji bi mogli potvrditi navode američke vojske. Iran je demantovao sve navode o svojoj ulozi u incidentu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala