Bojevo gađanje u Nikincima: Srbija demonstrirala vojnu moć (video, foto)

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANEU Nikincima je za vojni vrh i brojne upriličen prikaz sa bojevim gađanjem
U Nikincima je za vojni vrh i brojne upriličen prikaz sa bojevim gađanjem - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom 70 godina preduzeća „Jugoimport-SDPR“, u Nikincima je danas, za vojni vrh i brojne inostrane delegacije koje su posetile međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2019“, upriličen prikaz sa bojevim gađanjem.

 

Prikaz, kome je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, bio je prilika za promociju sredstava naoružanja i vojne opreme iz razvojnog i proizvodnog programa ovog preduzeća, ali i VTI-a i Odbrambene industrije Srbije, o kojima je govorio predstavnik „Jugoimport-SDPR“ Aleksandar Lijaković.

Komandant prikaza bio je direktor Tehničkog opitnog centra pukovnik Slobodan Ilić, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANEPrikaz je otpočeo naletima trenažnog aviona „lasta“, nakon čega su usledili zaokreti i poniranja aviona G-4
Bojevo gađanje u Nikincima: Srbija demonstrirala vojnu moć (video, foto) - Sputnik Srbija
Prikaz je otpočeo naletima trenažnog aviona „lasta“, nakon čega su usledili zaokreti i poniranja aviona G-4

Naletima trenažnog aviona „lasta“ otpočeo je prikaz, nakon čega su usledili borbeni zaokreti i poniranja aviona G-4 i raketiranje stacionarnog cilja navođenim raketnim zrnima 128mm M15, što je nova verzija poznate „munje“.

Simulacijom taktičke situacije napada terorista u urbanom području, pripadnici SAJ-a demonstrirali su gađanje pištoljem CZ999 i puškom „pumparicom“.

Gosti su mogli da se uvere i u performanse besposadnog vozila „Miloš“ i oklopnog vozila „Lazar-3“, iz kojih su gađani različiti ciljevi sa daljinski upravljanim borbenim stanicama sa mitraljezima.

Bojevim gađanjem svoju snagu je demonstrirala i samohodni top-haubica 155 mm NORA B52.

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANESimuliran taktički napad terorista u urbanom području
Bojevo gađanje u Nikincima: Srbija demonstrirala vojnu moć (video, foto) - Sputnik Srbija
Simuliran taktički napad terorista u urbanom području

U širokoj lepezi prikazanog naoružanja i vojne opreme našli su se i avion „sova“, artiljerijski PVO sistem PASARS, rakete „maljutka“ 2f i 2T5, modularne puške u kalibru 6.5 mm sa optičkim i video nišanom, nove snajperske puške, različita municija i sistemi naoružanja vatrene podrške...

Preduzeće „Jugoimport-SDPR“ orijentisano je, pre svega, na razvoj i proizvodnju složenih borbenih sistema, integraciju nastupa i promocije odbrambene industrije Srbije na svetskom tržištu naoružanja i vojne opreme, kao i opremanja Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova složenim naoružanjem iz uvoza, ali i iz sopstvene proizvodnje, što ujedno „Jugoimport-SDPR“ liderom u oblasti naoružanja i vojne opreme u regionu i respektabilnim učesnikom na svetskom tržištu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala