Zaharova: Ukrajina nije uspela

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina nije uspela da poseje razdor u PS SE sa svojim neprikladnim „korektivnim“ bahanalijama, napisala je na svojoj stranici na Fejsbuku portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući povlačenje ukrajinskog ambasadora u Savetu Evrope, nakon odluke Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o vraćanju delegacije Rusije.

„Ako ambasador ode u Kijev, tamo nema sa kim da se konsultuje. Bolje odmah da ode u Vašington, iako ga tamo mogu i lupiti, ne toliko zbog neuspeha, koliko za cirkus tokom neuspeha“, istakla je Zaharova.

„A specijalna operacija za sprečavanje ulaska Rusije u PS SE bila je pažljivo pripremljena: i ’unutrašnji krug‘ (baltičke države, Poljska, Gruzija) je na skupštinskom zasedanju podržavao ukrajinsku delegaciju, a provokacija u Tbilisiju je bila široko preneta u zapadnim medijima i na društvenim mrežama, kako bi se stvorio efekat ’još jedne agresije Moskve‘“, napisala je Zaharova.

Ona je istakla da, na kraju, cilj nije bio samo Rusija, već razdor u evropskim redovima.

„Ali se desilo suprotno: predstavnici Ukrajine glupo su izgledali sa čitavim tim neprikladnim ’korektivnim‘ bahanalijama“, zaključila je ona.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavel Klimkin ranije je izjavio da će Ukrajina povući svog ambasadora u Savetu Evrope na konsultacije nakon odluke PS SE da vrati delegaciju Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala