Tramp se priprema za sastanak sa Putinom

© AP Photo / Andrew HarnikDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp ipak će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u okviru samita G20 koji će se održati u japanskoj Osaki 28-29. juna, saopštio je novinarima visoki predstavnik američke administracije.

„(Tramp) će se sastati sa velikim brojem svetskih lidera, između ostalog sa premijerom Australije (Skotom) Morisonom, premijerom Japana (Šinzom) Abeom, premijerom Indije (Narandrom) Modijem, kancelarkom Nemačke (Angelom) Merkel, predsednikom Rusije (Vladimirom) Putinom, naslednim princem Saudijske Arabije Muhamedom bin Salmanom, predsednikom Kine Si (Đinpingom), predsednikom Turske (Redžepom Tajipom) Erdoganom“, rekao je predstavnik administracije.

Kako se očekuje, dva lidera će razgovarati pre svega o regionalnoj bezbednosti: o Iranu, Ukrajini, Siriji, Bliskom istoku, a dotaći će se i teme kontrole naoružanja i poboljšanja bilateralnih odnosa i krize u Venecueli.

On nije naveo tačno vreme sastanka sa Putinom.

Dugo vremena se spekuliše o sastanku dva lidera na predstojećem samitu G20. Međutim, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao ranije da bi susret mogao bi da se dogodi i pre samita G20.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala