Rusija: Bezbednost Izraela je važna, ali i interesi suseda

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev smatra da bezbednost Izraela treba da se obezbeđuje uzimanjem u obzir interesa drugih država regiona.

„Mi razumemo zabrinutost Izraela i želimo da te pretnje koje postoje budu eliminisane i da bezbednost Izraela bude osigurana. Za nas je to vrlo važno“, naglasio je Patrušev na ceremoniji otvaranja trostranog sastanka o Siriji na kojem učestvuju, pored Patruševa, pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton i šef Saveta za nacionalnu bezbednost Izraela Meir Ben Šabat.

On je dodao da treba uzeti u obzir i interese drugih regionalnih država.

„Ako ih ne budemo videli, znali, uzimali u obzir, sumnjam da možemo postići neki konkretan rezultat“, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

On je podsetio da Iran zajedno sa Rusijom vodi borbu protiv terorizma.

„Imamo uzajamnu mogućnost da utičemo jedni na druge i slušamo jedni druge“, naglasio je Patrušev.

​Patrušev je u ponedeljak doputovao u Jerusalim na dvodnevne razgovore sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, predsednikom izraelskog saveta za nacionalnu bezbednost Meirom Benom Šabatom i savetnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom.

Patrušev je ranije saopštio kako namerava da sa svojim kolegama iz Izraela i Sjedinjenih Američkih Država razgovara o unutrašnjem političkom rešenju u Siriji, uništenju preostalih terorista i obnovi te zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala