Opozicija u Turskoj slavila pobedu uz kolo i uz srpske narodnjake (video)

© AP Photo / Burhan OzbiliciSlavlje Imamogluovih pristalica na ulicama Istanbula. Najviše građana okupilo se u četvrti Bešiktaš, tvrdom uporištu novog gradonačelnika: "Građanima je očigledno dosta zakulisnih igara. Poništavanje izbora od strane Vrhovne izborne komisije, koja se našla pod Erdoganovim pritiskom, očigledno je imala suprotan efekat", kaže Lalić.
Slavlje Imamogluovih pristalica na ulicama Istanbula. Najviše građana okupilo se u četvrti Bešiktaš, tvrdom uporištu novog gradonačelnika: Građanima je očigledno dosta zakulisnih igara. Poništavanje izbora od strane Vrhovne izborne komisije, koja se našla pod Erdoganovim pritiskom, očigledno je imala suprotan efekat, kaže Lalić. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Građani Istanbula slavili su sinoć na ulicama grada izborni poraz dosadašnjeg gradonačelnika Binalija Jildirima, kandidata AKP, partije aktuelnog turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Iako je manje poznat široj javnosti, Ekrem Imamoglu osvojio je 54 odsto glasova na ponovljenim izborima, a time je potvrđena pobeda od 31. marta, koju Erdogan nije želeo da prizna, pa su izbori ponovljeni, prenosi B92. Istanbul je dobio novog gradonačelnika, a ono što je interesantno je da se gradom orila pesma popularne narodne i folk pevačice Nade Topčagić „Jutro je“.

A zaigralo se i kolo...

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala