Lavrov otkrio glavni cilj Zapada u Gruziji

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapadne države ignorišu pojavu nacionalizma i rusofobije u Gruziji, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa rukovodiocima ruskog NVO sektora.

„Zapadni pokrovitelji su spremni da zažmure na ekscese nacionalista, rusofobiju, samo da se prekinu veze gruzijskog naroda sa našom državom, da se revidira zajednička istorija“, rekao je Lavrov.

„Mi trezveno ocenjujemo ulogu SAD i njihovih saveznika na međunarodnoj areni“, dodao je ministar.

Ipak, po njegovim rečima, Rusija se ne ograđuje ni od koga, ne izoluje se, ne izbegava dijalog po pitanjima gde postoji mogućnost za zajednički uzajamno korisni rad u cilju rešavanja zajedničkih problema kao što su terorizam, šverc narkoticima, organizovani kriminal i rizici širenja oružja za masovno uništenje.

Po njegovim rečima, žalostan rezultat u ovom trenutku pokazuje i Ukrajina, koja slepo sluša savete iz inostranstva. Država sa ogromnim potencijalom se pretvorila u stalnog molioca međunarodne pomoći sa slabom ekonomijom.

„Država sa ogromnim potencijalom je za vreme režima Porošenka dovedena do stanja da moli za međunarodnu pomoć, izgubila je industrijsku bazu, ima ogroman problem sa odlivom radno sposobnog stanovništa i da ne govorimo o unutrašnjem konfliktu i raskolu u društvu po duhovnoj i civilizacijskoj liniji“, dodao je Lavrov.

Podsetimo, u gruzijskoj prestonici su 20. juna počeli protesti zbog toga što je tokom otvaranja Generalne sednice Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja šef organizacije, poslanik Državne dume Rusije Sergej Gavrilov, seo u fotelju predsedavajućeg parlamenta Gruzije.

Samo dan kasnije je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz kojim se zabranjuje ruskim avio-kompanijama da prevoze građane iz Rusije u Gruziju počev od 8. jula.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala