Vučić u Borči: Nećemo samo da šminkamo, napravićemo kanalizaciju

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLAleksandar Vučić u Borči
Aleksandar Vučić u Borči - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neplanirano je posetio građane Borče, u opštini Paliluli, koji su pretrpeli štetu od nevremena koje je juče popodne pogodilo Beograd i najavio gradnju kanalizacione mreže u naseljima na levoj obali Dunava.

Vučić je rekao da je naložio hitnu izradu projekta, a kanalizacija bi trebalo da bude završena za godinu i po dana od početka radova.

Predsednik je tokom obilaska Popove bare u Borči rekao da je svima država kriva, da ima odgovornosti i države, te da za 70 godina tu nije napravljena kanalizacija, ali je kazao da i građani moraju da imaju svest o tome da ne smeju da bacaju smeće u odvodne kanale i da na njima grade nelegalne objekte.

Vučić je naglasio da država ne želi da se bavi „šminkanjem“ time što će ispumpati vodu i uraditi neke radove, već da će umesto toga situacija biti rešena kako treba — izgradnjom kanalizacije u Ovči, Borči, Kotežu i Krnjači.

Predsednik je rekao da će to koštati oko 80 miliona evra i da će radovi početi već krajem februara ili početkom marta.

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLVatrogasne jedinice u poplavljenoj Borči
Vučić u Borči: Nećemo samo da šminkamo, napravićemo kanalizaciju - Sputnik Srbija
Vatrogasne jedinice u poplavljenoj Borči

„Ovo je najniža tačka u Borči, ima mnogo toga što je ljudski faktor, a država je svima kriva i to je najlakši odgovor“, rekao je Vučić.

Kako je kazao, suština je da se izgradi kanalizacija i da kasnije građani vode računa o tome, a ne da smećem zapušavaju odvode.

Rekao je da je je auto-put bio poplavljen, jer više od sat vremena nije bilo struje, zbog čega crpne stanice nisu mogle da ispumpaju vodu.

On je naglasio da je reč o prirodnoj nepogodi i da se to dešava i u drugim zemljama, gde su građani bez struje, na primer u Nemačkoj i SAD.

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLPoplave u Borči
Vučić u Borči: Nećemo samo da šminkamo, napravićemo kanalizaciju - Sputnik Srbija
Poplave u Borči

Vučić je zamolio okupljene da prenesu komšijama da je apelovao da se odgovorno ponašaju i da ne betoniraju odvodne kanale, te dodao da se ne može sprečiti elementarna nepogoda.

U Borči su od jutros ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, koje vrše dezinfekciju poplavljenog terena, kao i vatrogasne ekipe koje ispumpavaju vodu iz dvorišta.

Popovu baru su sa predsednikom obišli predstavnici gradskih vlasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala