Putin: Ispunjen plan izvoza vojne opreme

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na zasedanju Komisije za vojno-tehničku saradnju Rusije sa inostranstvom
Predsednik Rusije Vladimir Putin na zasedanju Komisije za vojno-tehničku saradnju Rusije sa inostranstvom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Plan isporuka vojne opreme u inostranstvo tokom 2018. godine je premašen, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku Komisije za vojno-tehničku saradnju sa inostranstvom.

„Zahvaljujući doslednoj realizaciji odluka donetih na prethodnim sednicama, 2018. godine plan za isporuke robe za vojnu upotrebu u inostranstvo je premašen za dva odsto“, izjavio je predsednik.

Predsednik je takođe istakao da finansijski pokazatelji izvoza u oblasti vojno-tehničke saradnje rastu četiri godine zaredom. Prema rečima Putina, oni su se već približili nivou od 16 milijardi dolara.

„Pri tome je za prvih pet meseci ove godine ostala pozitivna dinamika“, dodao je Putin.

Ruski predsednik je takođe rekao da je zvanična Moskva razvila novu strategiju za vojno-tehničku saradnju, koja je urađena kako bi se efikasnije organizovale aktivnosti u toj oblasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala