Patrušev i Bolton razgovarali o kontroli naoružanja

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbedosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbedosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev razgovarao je sa pomoćnikom predsednika Sjedinjenih Američkih Država za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom o situaciji u Venecueli i pitanjima kontrole naoružanja, izjavio je novinarima njegov portparol Evgenij Anošin.

„Patrušev i Bolton razgovarali su o određenim aspektima rusko-američkih odnosa u oblasti bezbednosti, obraćajući posebnu pažnju na pitanja strateške stabilnosti i kontrole naoružanja“, rekao je Anošin nakon sastanka u Jerusalimu koji je trajao sat i po vremena.

Prema njegovim rečima, na inicijativu američke strane podrobno je razmotrena situacija u Venecueli, a ponovljen je nepromenljiv stav Rusije o potrebi za dijalogom radi prevazilaženja unutrašnje političke krize u toj zemlji.

Portparol Nikolaja Patruševa je dodao da su se sagovornici takođe dotakli niza pitanja koji se odnose na regionalnu bezbednost.

Prema rečima Anošina, u ponedeljak su u Jerusalimu održane konsultacije na nivou zamenika sekretara Saveta bezbednosti Rusije i Sjedinjenih Američkih Države na kojima su učestvovali predstavnici nekoliko ruskih ministarstava i institucija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala