Prestižni sertifikat superiornog ukusa ponele srpske suve šljive, namaz od malina, hladno ceđeno ulje od bundeve, sirovi med sa liofilizovanom šljivom u prahu i ajvar.
Potvrda kvaliteta za tradicionalne premijum srpske prehrambene proizvode i ove godine je stigla iz Brisela.
Preko 200 svetskih kuvara i somelijera na manifestaciji u Briselu probali su „na slepo“ najraznovrsnije proizvode iz celog sveta.
Za prvoklasan ukus nagradili su i pet proizvoda srpskih kompanija: „Agranela“ iz Valjeva, „Ril red rosberi“ iz Bečeja, „Ekovital“ iz Bikić Dola, „Hepi honej“ iz Beograda/Kučeva i „Strelu“ iz Leskovca.
Učešće na ovoj manifestaciji i nagrada Međunarodnog instituta za ukus prilika je da se promoviše srpska industrija visokokvalitetne hrane i otvore novi putevi međunarodne saradnje.
Nagrađeni srpski proizvođači su se predstavili briselskoj publici i na prijemu koji su organizovale Ambasada Republike Srbije u Belgiji i Misija Republika Srbije pri EU.