Kremlj: U Gruziji vlada veštački podgrevana rusofobska histerija

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaUčesnici "zelenog" maratona u Moskvi
Učesnici zelenog maratona u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Kremlju sa žaljenjem konstatuju da u Gruziji vlada rusofobska histerija koju radikalni elementi veštački podgrevaju iznutra, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Nažalost, u celini se može se konstatovati da u Gruziji vlada velika rusofobska histerija koju iznutra podgrevaju radikalni elementi. To je za žaljenje“, izjavio je Peskov novinarima, komentarišući događaje u Gruziji.

On je dodao da će Moskva razmisliti o ukidanju mera koje su uvedene protiv Gruzije, nakon što se situacija u zemlji promeni — prekine sa rusofobijom.

„Iz objavljenih dokumenata se vidi da tamo nema jasnog roka. Radi se o povratku u nerusofobsko stanje u Gruziji. Čim to bude zabeleženo, to će biti povod da se razmisli o revidiranju donetih odluka“, rekao je portparol Kremlja.

Zvaničnik je saopštio novinarima i da nije nije upoznat sa navodnim planovima o uvođenju novih ograničenja protiv Tbilisija.

Podsetimo, u gruzijskoj prestonici su 20. juna počeli protesti zbog toga što je tokom otvaranja Generalne sednice Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja šef organizacije, poslanik Državne dume Rusije Sergej Gavrilov, seo u fotelju predsedavajućeg parlamenta Gruzije.

Samo dan kasnije je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz kojim se zabranjuje ruskim avio-kompanijama da prevoze građane iz Rusije u Gruziju, počev od 8. jula.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala