Komšić traži izvinjenje Srbije zbog izjave Dačića

Pratite nas
Član Predsedništva BiH Željko Komšić traži izvinjenje državnog vrha Srbije zbog tog što je šef srpske diplomatije Ivice Dačića negirao postojanje logora u Prijedoru tokom poslednjeg rata.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić tvrdi da je šef srpske diplomatije Ivica Dačić negirao postojanje logora u Prijedoru, kao i druge zločine u toj opštini, i zatražio od Vlade i predsednika Srbije izvinjenje zbog takve izjave.

Komšić je u saopštenju Predsedništva BiH naveo da su logori Omarska, Keratern, Tronopolje i druga stratišta bili „najveće fabrike smrti“ posle Drugog svetskog rata, kao i da o razmerama zločina u Prijedoru najbolje govore presude Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju, prenela je Fena.

Komšić je kazao da je Dačić svojom izjavom udaljio Srbiju od civilizovanog sveta i uvredio sve žrtve, te dodao da kao član Predsedništva BiH od Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića traži da odmah upute izvinjenje porodicama žrtava.

Dačić je prošle nedelje, gostujući na televiziji „Hepi“, izjavio da je nedavno negde pročitao da nije bila tačna vest da su Srbi imali logore u BiH.

„Svi su imali logore, kada se govori o ratu, ali da li su to bili logori gde su ljudi bili zlostavljani, ubijani u mučeni, kao što je to predstavljano“, rekao je Dačić.

Na konstataciju voditelja da se ispostavilo da je logor Omarska u opštini Prijedor, koji je bio u žiži svetskih medija, bio zapravo otvoreni logor i da je svako mogao tu da dolazi, Dačić je rekao: „Jeste, tako je“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala