„Kalašnjikov“ razvio civilni automat AK-12

© Sputnik / Aleksey Pan'shinCivilna verzija puške AK-12
Civilna verzija puške AK-12 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Koncern „Kalašnjikov“ razvio je i proizveo civilnu verziju automata AK-12, izjavio je generalni direktor koncerna Vladimir Dmitrijev.

„AK-12 se pokazao kao veoma uspešan proizvod. Potpisali smo trogodišnji ugovor sa Ministarstvom odbrane, ali smo razmišljali o ljudima koji žele da imaju civilnu verziju. Zato danas predstavljamo AK TR3“, rekao je Dmitrijev na tradicionalnoj godišnjoj prezentaciji koncerna uoči foruma „Armija 2019“.

Kako je objasnio stručnjak „Kalašnjikov" Vladimir Onokoj, civilna verzija ne može da puca u režimu automatske paljbe.

Ranije je saopšteno da je Ministarstvo odbrane Rusije počelo da koristi automate AK-12 i AK-15, koje je razvio koncern „Kalašnjikov“ za opreme vojnika budućnosti „Ratnik“. Krajem prošle godine, prva serija otpremljena je Ministarstvu odbrane u okviru državnog naloga za 2019. godinu.

Sistem „Ratnik” (borbena oprema druge generacije) spaja savremeno vatreno oružje, efikasne zaštitne komplete, opremu za izviđanje i vezu — desetak različitih podsistema. Očekuje se da će do 2020. godine tim kompleksima biti snabdevene sve kopnene trupe Oružanih snaga Rusije.

Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je zvanična informativna agencija foruma „Armija 2019“, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner foruma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala