Vasil Hadžimanov: Ne menjaju svet političari, nego ti! (video)

© SputnikMaša Radović i Vasil Hadžimanov
Maša Radović i Vasil Hadžimanov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompozitor i pijanista Vasil Hadžimanov otkrio je za Sputnjik kako se muzikom spaja nespojivo, kakav je status džeza danas, kada sve teži ka komercijalizaciji, ali i šta to imaju ruski muzičari što nemaju oni sa Zapada.

Hadžimanova, koji je rodom iz Makedonije, pitali smo i koliko se situacija u toj zemlji promenila otkad je država promenila ime, ali i u kojoj meri je umetnost nezavisna od politike.

„Politika je deo naših života. I kad kažu: Nemoj da se baviš politikom, to je kao da se ne baviš životom. Mislim da svako od nas ima odgovornost prema tome ko vodi državu, kako je vodi i zašto. I ti izbori i svaki mogući momenat gde možeš da digneš glas ili da nešto promeniš, to je na tebi, to nije na predsedniku ili na premijeru ili na kome već. Ista stvar je i u umetnosti, a pogotovo u odnosu na nekoga ko se bavi javnim poslom. Njegov ili njen glas je glasniji jer čuje se dalje“, objasnio je slavni džezer.

Na pitanje kako ocenjuje muzički talenat predsednika Rusije Vladimira Putina, Hadžimanov kaže:

„Mislim da bi trebalo još malo da vežba. Nije to još to. Ali pozdravljam njegove ambicije da se okrene ka muzici. Muzika oplemenjuje, spaja i otvara neke nove vidike koji su potrebni svim političarima“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala