Svađa muža i žene od koje zavisi budućnost Britanije

© AP Photo / Rui VieiraBoris Džonson
Boris Džonson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Boris Džonson je pod pritiskom nekih svojih kolega torijevaca, koji od njega traže objašnjenje za poziv koji su zbog glasne svađe između njega i partnerke policiji uputile njegove komšije. Sve se to dešava usred trke za mesto britanskog premijera bivšeg ministra spoljnih poslova i gradonačelnika Londona.

Prema poslednjim rezultatima istraživanja javnog mnjenja koje je sproveo „Mejl on sandej“, afera je već negativno uticala na njegovu popularnost među britanskim biračima, ali bivši londonski gradonačelnik i dalje ima čvrstu podršku svo

jih kolega iz Konzervativne stranke u borbi protiv svog konkurenta, aktuelnog ministra spoljnih poslova Džeremija Hanta.

Džonson je u subotu u Birmingemu, na prvom od 16 skupova na kojima bi trebalo da uveri vladajuću Konzervativnu stranku da je on najbolji kandidat koji će izvesti Britaniju iz krize oko „bregzita“, odbio da odgovara na pitanja o tome zašto je policija došla u njegov stan, rekavši da članove stranke ne zanima zašto je pozvana.

„Mislim da ih ne zanimaju takve stvari, osim ako nisam u pravu“, rekao je Džonson na skupu Konzervativne stranke, nakon čega je dobio aplauz publike.

„Mislim da žele da čuju koji su moji planovi za zemlju i za moju stranku“, dodao je on.

Oko 160.000 članova Konzervativne stranke imenovaće do kraja juna njenog šefa, koji će automatski postati premijer, odmah po odlasku dosadašnje premijerke Tereze Mej.

Ministar trgovine Lijam Foks, koji podržava Hanta, smatra da informacije o incidentu ne bi smele da odvlače pažnju od važnih političkih rasprava koje su u toku.

„Mislim da ljudi nemaju potrebu da slušaju o takvim stvarima“, a i moramo da se fokusiramo na politička pitanja. 

Kada je o incidentu reč, Džonsonov komšija je dnevnom listu „Gardijan“ rekao da je u petak čuo vrisku žene nakon koje se čulo lupanje po stanu.

Prema komšijinoj izjavi, čula se vika u kojoj se razabralo da Džonson glasno govori partnerki da „ostavi njegov laptop“ i da „odbija da ode iz stana“, kao i njene glasne reči da joj je vinom uništio sofu i da mu „ni do čega nije stalo jer sve uništi“.

Pedesetpetogodišnji Džonson, koji je gradonačelnik Londona bio osam godina, smatra da je on jedini kandidat koji Veliku Britaniju može da izvede iz EU do 31. oktobra i suoči se sa strankom Bregzit Najdžela Faraža i Laburističkom strankom Džeremija Korbina.

Hant i Džonson će učestvovati na predizbornim skupovima širom Velike Britanije u borbi za čelno mesto torijevaca, odnosno premijera.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala