Potopljeni Beograd: Trenutak kada je proradio „gejzir“ u Cvijićevoj (video)

© @srecko91Poplave u Beogradu
Poplave u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beograd i druge gradove u Srbiji u popodnevnim časovima zahvatilo je jako nevreme. Snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama prikazuju nadrealne scene. Na raskrsnici u Cvijićevoj ulici iz asfalta je u jednom trenutku šiknuo gejzir. Trenutak u kom se to desilo zabeležen je na snimku objavljenom na Tviteru.

Jaka kiša, ponegde praćena gradom i ove večeri otežava saobraćaj na mnogim putevima širom zemlje, saopštio je AMSS, savetujući vozače da po jakom pljusku zaustave vozilo na prvom bezbednom proširenju i sačekaju da padavine prestanu.

​U pojedinim delovima Beograda palo je danas po podne oko 60 litara kiše za samo sat i po, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

Od 1. do 23. juna palo je više od 100 litara kiše po kvadratnom metru u Beogradu, čime je premašena prosečna količina padavina za mesec jun, koja iznosi 85 litara.

Padavine su, kako je rečeno Tanjugu, bile neujednačene i na levoj obali Dunava, odnosno u Borči, Kotežu...palo je više od 50 litara po metru kvadratnom, a meštani su prijavili da je voda prodrla i u kuće.

Prema trenutnim podacima sa kojima raspolaže RHMZ, na Makišu je palo oko 60 litara kiše, dok je u drugim delovima, poput Banjice, palo svega nekoliko litara.

Mestimično je padao grad, ali veoma slabog intenziteta i nije počinio nikakvu materijalnu štetu, navode u RHMZ.

U nastavku večeri se očekuje nastavak padavina niskog intenziteta, ističu u Zavodu.

Centrom Despotovca teče reka

Glavom ulicom Despotovca teče reka, a voda je ušla u podrume desetine kuća, izjavio je večeras Tanjugu jedan meštanin Despotovca, koji pokušava da spreči dolazak velike količine vode sa železničke pruge u dvorište svoje kuće.

Na državnom putu Drugog reda Despotovac-Ćuprija mnogo je vode, a bujica sa okolnih njiva, koje su gotovo sve pod vodom, na put su mestimično nanele veliku količinu zemlje, mulja i kamenja.

Zbog oštećenja na kolovozu koje je nastalo usled olujnog nevremena i obilnih padavina, saobraćaj se na delu magistralnog puta Kraljevo-Kragujevac, u dužini oko 50 metara između Ravnog Gaja i Vitanovca, kod mesta Milavčići, odvija desnom kolovoznom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

​Prema poslednjim informacijama „Puteva Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na putničkim terminalima vozila na prelazu Horgoš 2 na izlazu iz zemlje čekaju 60 minuta, a na prelazu Kotroman i na izlazu i na ulazu u zemlju 30 minuta.

​Teretna vozila na izlazu iz zemlje na prelazu Šid čekaju tri sata, na Horgošu dva, a na Batrovcima 60 minuta, navodi AMSS, pozivajući se na poslednje informacije Uprave granične policije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala