Oglasila se Venecijanska komisija: Usvojili smo mišljenje, znaće se sutra

CC0 / / Manastir Piva
Manastir Piva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Venecijanska komisija potvrdila je za Tanjug da je usvojila, ali da još nije objavila mišljenje o Nacrtu zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, jer je u toku njegova izrada.

„Mišljenje još nije objavljeno zbog velikog broja amandmana koji treba da budu inkorporirani u nacrt mišljenja“, precizirao je za Tanjug Panos Kakavijatos, portparol Venecijanske komisije u Savetu Evrope.

On je napomenuo da zasad nema zvaničnog komentara povodom nacrta zakona, te da bi usvojeno mišljenje trebalo da bude objavljeno sutra u toku dana.

Vlada Crne Gore saopštila je u petak da je Venecijanska komisija na plenarnoj sednici usvojila pozitivno mišljenje na Predlog zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, konstatujući da predloženi zakonski tekst „donosi značajne pozitivne promene postojećeg zastarelog zakonodavstva“.

Ovaj zakon sporan je za Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vernike jer preti oduzimanjem imovine i crkvenih nepokretnosti od SPC u korist crnogorske države, odnosno nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala