Novi ultimatum Ukrajine: Pokrenućemo još jedan talas pritisaka na Rusiju

© Infocentr "Krыmskiй most" / Uđi u bazu fotografijaKrimski most preko Kerčkog moreuza
Krimski most preko Kerčkog moreuza - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Ukrajine Pavel Klimkin zapretio je da će Kijev svim svojim snagama na međunarodnim platformama pokrenuti novi talas pritisaka na Rusiju.

„Nakon 25. juna Ukrajina će pokrenuti novi talas pritisaka na Rusiju na svim međunarodnim platformama. To će se desiti ukoliko Moskva do tog datuma ne predstavi Međunarodnom tribunalu UN za pomorsko pravu izveštaj o oslobođenju ukrajinskih mornara“, istakao je Klimkin.

Prema njegovim rečima, pritisak će biti „kratkoročan i srednjeročan“, međutim, rekao je i da se tu radi o celom spektru stvari.

Iako ukrajinski ministar nije želeo da konkretno iznese koje su to sve stvari u pitanju, naveo je samo da je jedna od njih „ograničavanje ruske pomorske aktivnosti“.

Podsetimo, krajem maja Međunarodni tribunal UN za pomorsko pravo zatražio je od Rusije da oslobodi ukrajinske mornare koji su uhapšeni nakon incidenta sa ukrajinskim brodovima u Kerčkom moreuzu.

Tribunal je takođe naložio da i Rusija i Ukrajina do 25. juna objave detaljan izveštaj o svim dešavanjima u Kerčkom moreuzu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala