Novi talas protesta u Tbilisiju (video)

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProtesti u Tbilisiju
Protesti u Tbilisiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
U centru Gruzije protesti i dalje traju, a trenutno su se demonstranti okupili na centralnom bulevaru Rustaveli, tražeći od ministra policije Georgija Gaharija da podnese ostavku.

Pored toga, demonstranti zahtevaju i da se momentalno oslobode svi uhapšeni aktivisti.

Mediji navode i da se učesnicima protesta dele flajeri sa pogrdnim parolama upućenim Bidzinu Ivanišviliju, predsedniku vodeće partije u Gruziji Gurzijska mečta.

Neredi u Tbilisiju

U gruzijskoj prestonici 20. juna počeli su protesti zbog toga što je tokom otvaranja Generalne sednice Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja šef organizacije, poslanik Državne dume Rusije Sergej Gavrilov, seo u fotelju predsedavajućeg parlamenta Gruzije.

On sam je objasnio da mu je to mesto ponudila gruzijska strana, u skladu s protokolom koji nalaže ta vrsta skupova.

To je iznerviralo poslanike opozicije koji su napustili zasedanje, a u zdanje parlamenta su uleteli ekstremisti. Kasnije je u centru grada počeo miting kojem se priključila opozicija sa zahtevom da članovi Vlade podnesu ostavke.

Specijalne policijske snage rasterale su demonstrante, upotrebivši suzavac, gumene metke i vodene topove, ali je miting sledećeg dana nastavljen. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Gruzije, u neredima je povređeno 240 ljudi, a više od 300 osoba je uhapšeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala