Ugledna urednica tvrdi da ju je Tramp silovao ʼ90-ih

Pratite nas
Ugledna urednica američke verzije magazina za žene „El“ tvrdi da ju je 1995. ili 1996. godine Donald Tramp silovao u jednoj luksuznoj njujorškoj robnoj kući.

Sada 75-godišnja E. Džin Kerol kaže u intervjuu za nedeljnik „Njujork“, objavljenom u petak, da se s tim nekadašnjim investitorom za nekretnine srela na ulazu u robnu kuću „Bergdorf Gudman“, u prestižnom delu Menhetna.

Tramp ju je zamolio da mu pomogne da nađe poklon „za jednu ženu“, što je ona prihvatila, ali je potom otkrila da je ta žena — ona, prenosi B92.

Budući predsednik Sjedinjenih Država ju je tada zamolio da izabere nešto od donjeg rublja i krenuo s njom u kabinu za probu, što je urednica, kaže, najpre shvatila kao šalu.

Onda se Tramp s njom zaključao u kabini, poljubio je silom, a zatim je silovao.

CC BY-SA 3.0 / Vikipedija / E. Džin Kerol
Ugledna urednica tvrdi da ju je Tramp silovao ʼ90-ih - Sputnik Srbija
E. Džin Kerol

Džin Kerol se, međutim, ubrzo oslobodila napadača i pobegla.

Ona objašnjava da u to vreme nije podnela tužbu iz straha od odmazde, ali da je o tome razgovarala s dve novinarke koje su obe potvrdile „Njujorku“ da su čule istu verziju priče koju je urednica sada ispričala za nedeljnik.

U svom saopštenju, Tramp je odbacio optužbe da je silovao ženu u kabini za presvlačenje sredinom devedesetih kao „fikciju“ i „lažne vesti“, navodeći da ne postoje dokazi za takve tvrdnje Kerolove.

On je rekao da nikad nije upoznao E. Džin Kerol i optužio ju je da je njena motivacija za takve tvrdnje da „proda novu knjigu“.

„Nikad nisam upoznao tu osobu u mom životu“, rekao je Tramp.

Američki predsednik pozvao je sve koji poseduju „informacije da Demokratska partija sarađuje sa Kerolovom ili magazinom ’Njujork‘“ da obaveste Belu kuću, prenosi Bi-Bi-Si.

Već je 15 žena optužilo Donalda Trampa da ih je seksualno zlostavljao, što je on negirao.

Pored intervjua, urednica je svoje svedočenje iznela u autobiografskoj knjizi „Za šta nam trebaju muškarci? Skromni predlog“, u kojoj piše da je bila žrtva napada i drugih muškaraca.

Početkom oktobra 2016. godine, nekoliko dana pre predsedničkih izbora, „Vašington post“ je objavio video-snimak iz 2005. godine u kojem se čuje kako Donald Tramp ponižavajuće govori o ženama.

Tramp se hvali da grli i dodiruje žene onako kako on želi, što može predstavljati seksualno uznemiravanje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala