Stop! Novi totalni zaokret Trampa u poslednjem trenutku

© AP Photo / Charles ReedAmerički agenti hapse ilegalnog imigranta
Američki agenti hapse ilegalnog imigranta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru da je na zahtev demokrata odložio masovne deportacije ilegalnih migranata, planirane za sutra, i dao rok od dve nedelje demokratama i republikancima u Kongresu da se dogovore o rešenju problema na južnoj granici SAD, inače će on narediti početak deportacija, prenosi Tanjug.

​„Na zahtev demokrata odložio sam proces uklanjanja ilegalnih migranata (deportaciju) na dve nedelje, kako bih video da li demokrate i republikanci mogu da sednu i zajedno iznađu rešenje za probleme u vezi sa azilom i rupama na južnoj granici. Ukoliko ne budu mogli, deportacije počinju!“, tvitovao je Tramp, iz čije poruke nije jasno da li je mislio na pravne rupe u zakonu ili bukvalne rupe u ogradi prema Meksiku.

Tramp je prethodno naredio nadležnim službama da sprovedu masovnu deportaciju migranata kojima je naloženo da napuste zemlju, objavili su američki mediji koji su najavljivali da bi ta akcija trebalo da počne sutra.

© AP Photo / M. Spencer GreenZatvor okruga Kuk u Čikagu: Bez novih imigranata
Stop! Novi totalni zaokret Trampa u poslednjem trenutku - Sputnik Srbija
Zatvor okruga Kuk u Čikagu: Bez novih imigranata

Ranije je navedeno je da je Tramp na Tviteru napisao da će biti deportovani oni imigranti kojima je već dostavljeno rešenje da moraju da napuste SAD.

„Vašington post“ piše da će ta operacija obuhvatiti oko 2.000 porodica u velikim gradovima poput Hjustona, Čikaga, Majamija i Los Anđelesa.

„Majami herald“ navodi da će biti deportovani i migranti koji su u Atlanti, Baltimoru, Denveru, Nju Orleansu, Njujorku i San Francisku.

Tramp je na Tviteru ranije naveo da će „milioni ilegalnih imigranata" biti deportovani iz SAD, a u najnovijem tvitu je pojasnio da će biti deportovani oni kojima je već naloženo da napuste zemlju.

„To znači da beže od organa reda i sudova. Reč je o ljudima koji treba da se vrate u svoje zemlje i koji su prekršili zakon time što su došli i što su ostali ovde“, napisao je Tramp na toj društvenoj mreži.

„Vašington post“ navodi da se u Beloj kući krajem nedelje raspravljalo o opsegu operacije.

Vršilac dužnosti sekretara za unutrašnju bezbednost Kevin Makalinen upozorio je da tokom hapšenja imigranata postoji rizik od razdvajanja dece od roditelja, ali je vršilac dužnosti Službe za zaštitu granice i carine Mark Morgan kazao da „porodice ne mogu biti izuzete iz primene imigracionog zakona i da zakon mora biti primenjivan jednako“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala