Simonjanova: Pogoršano stanje producenta „Raptlija“ povređenog u Tbilisiju

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProtesti u Gruziji, vozilo hitne pomoći
Protesti u Gruziji, vozilo hitne pomoći - Sputnik Srbija
Pratite nas
Producent video-agencije „Raptli“, koji je ranjen tokom protesta u Tbilisiju, doveden je u bolnicu sa krvarenjem, izjavila je glavna urednica Međunarodne informativne agencije „Rosija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan.

„Lekari su prvobitno potcenili njegovu povredu, jer je gumeni metak ušao u telo. Nakon što su metak izvadili u bolnici, on se vratio na posao, jer je mislio da je sve u redu. Međutim, došlo je do naglog pada krvnog pritiska zbog krvarenja. On se trenutno nalazi u bolnici sa krvarenjem. Veoma smo zabrinuti za njega“, izjavila je Simonjanova na televiziji TVC.

© Sputnik / Aleksandr Natruskin / Uđi u bazu fotografijaGlavni urednik RT i Sputnjik Margarita Simonjan
Simonjanova: Pogoršano stanje producenta „Raptlija“ povređenog u Tbilisiju - Sputnik Srbija
Glavni urednik RT i Sputnjik Margarita Simonjan

Ranije je RT saopštio da je producent „Raptlija“, video-agencije koja je u vlasništvu te televizije, povređen gumenim metkom tokom protesta u zgradi Parlamenta u Tbilisiju. Kako je saopšteno, on je u to vreme obaveštavao u programu uživo. 

U četvrtak, 20. juna, u glavnom gradu Gruzije održani su protesti, a demonstranti su istupili protiv učešća ruskih delegata na sednici Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja. Ekstremisti su preko dana zauzeli zgradu Parlamenta, gde su se nalazili ruski predstavnici, dok su u večernjim časovima ponovo pokušali da uđu u Parlament.

Pridružila im se i opozicija, koja je zatražila ostavku Vlade. Specijalne policijske snage su rasterale demonstrante pomoću suzavca, gumenih metaka i vodenih topova. Prema poslednjim podacima, u sukobima je povređeno 240 ljudi, a više od 300 osoba je privedeno. Među povređenima je više od 30 saradnika lokalnih i međunarodnih medija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala