Kremlj saopštio uslov za ponovno uspostavljanje avio-saobraćaja sa Gruzijom

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaHram Vasilija Blaženog na Crvenom trgu u Moskvi
Hram Vasilija Blaženog na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni uslov za ukidanje privremene zabrane na letove ruskih avio-kompanija u Gruziji jeste da se u zemlji normalizuje situacija i da nestanu sve pretnje po ruske građane, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Situacija u Gruziji mora da se normalizuje i da nestanu sve pretnje po ruske građane“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanja novinara.

Istovremeno, Turistička organizacija Rusije saopštila je da se u Gruziji trenutno zvanično nalazi oko 1.500 ruskih turista, dok bi broj mogao biti i veći ako se uzmu u obzir i oni građani koji su se samostalno uputili u tu zemlju, mimo turističkih aranžmana.

Predviđeno je da se njihov povratak organizuje planski, u skladu sa propisanim kartama, te da će celokupan taj proces biti završen 8. jula.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o merama za zaštitu ruske nacionalne bezbednosti, koji se tiče Gruzije.

Kako je saopštio Kremlj, prema ukazu, od 8. jula se ruskim avio-kompanijama zabranjuje da prevoze građane iz Rusije na teritoriju Gruzije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala