Dramatični prizori iz Hrvatske: Grad potresla eksplozija, dim se vidi sa daljine od 25 km

© Facebook / Nada Ćosić PosavacPožar u Grubišinom polju
Požar u Grubišinom polju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatski mediji javljaju da je u Grubišinom Polju kod Virovitice došlo do velike eksplozije u postrojenju „Zagrebpetrola“.

„Indeks“ prenosi su na terenu brojne vatrogasne snage i da se dim vidi s udaljenosti od 25 kilometara. U vazduhu se oseća jak miris izgorele nafte.

„Jutarnji list“ navodi da je pričinjena višemilionska šteta, kao i da je smrad koji se širi gradom i okolnim mestima neopisiv.

Tačan uzrok vatrene stihije biće otkriven po završetku policijskog uviđaja, koji će započeti tek kad se zgarište stavi pod kontrolu.

Direktor te firme tvrdi da je požar podmetnut.

„Uveren sam da je požar podmetnut. U halu se nije moglo ući, ali verujem da je piroman ušao u skladište sa zadnje strane, gde je šuma. Imam video-nadzor i 24-časovnu službu obezbeđenja iz Bjelovara. Pripadnik obezbeđenja svakih 20 minuta do pola sata obilazi postrojenje. Od 2002. godine kad je izgrađeno, pa do danas nismo imali nikakvih problema. Čuvar je odmah zvao vatrogasce, sve je digao na noge. Fotografije koje vidim po medijima izgledaju strašno. Izgorelo je nekih 10 skladišta s motornim uljem, čijom preradom se bavimo, i jako puno plastike“, rekao je za „Jutarnji list“ Davor Prohaska, direktor „Zagrebpetrola“.

U postrojenju „Zagrebpetrola“ se inače čiste benzinske pumpe i odlaže se i obrađuje staro ulje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala