Vučić o susretu sa Albancima: Nema tajni, lično sam Đurića poslao u Berlin!

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je direkor Kancelarije za KiM Marko Đurić u Berlinu bio na pripremnom sastanku za eventualni samit u Parizu i da je sada još izvesnije da tog samita neće ni biti.

„Marka Đurića sam na taj sastanak poslao ja lično“, rekao je Vučić novinarima i istakao da tu nema nikakvih tajni, kao i da je sa domaćinima bilo dogovora o sadržaju razgovora.

„Posle tog sastanka, na kojem je sa domaćinima dogovoreno da se ne razgovara o stvarima o kojima se već razgovaralo, rekao sam da neće biti Pariza“, podsetio je Vučić na svoju raniju izjavu.

Đuriću je, navodi predsednik Srbije, lično rekao da prenese da Srbija želi da bude konstruktivna, da želi dijalog, a da je jedino važno da se ukinu takse.

„Albancima nije palo na pamet da ukinu takse, pa zato nema rezultata sa tog sastanka“, rekao je Vučić.

„Ali, mislim da su Nemci i Francuzi sada dobro razumeli ko je taj ko ne želi dijalog, ko ga koči i ko bi želeo da se, umesto Evrope, neko drugi bavi tim pitanjem. Ne kažem da neko drugi ne bi trebalo da se pita, ali oni žele da se samo taj drugi pita“, naglasio je predsednik.

Upitan da li je posle tog sastanka u Berlinu uvereniji da Pariza neće biti, Vučić je kratko odgovorio:

„Još više.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala