Tramp prvo odobrio bombardovanje Irana, a posle se predomislio

© AP Photo / Alex BrandonAmerički predsednik Donald Tramp
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp prvo je odobrio početak vojnih napada na Iran, budući da je ta zemlja prethodno oborila američki dron, a potom je otkazao operaciju, saopštio je list „Njujork tajms“, pozivajući se na izvore iz američke administracije.

Kako navodi njujorški list, u vojnim krugovima u Vašingtonu očekivalo se da će napad na Iran uslediti još u četvrtak u poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu, što je oko dva časa ujutru u Iranu, i da se sa takvim noćnim napadom minimalizuju moguće civilne žrtve.

List navodi i da su potencijalni ciljevi bili različiti infrastrukturni objekti Irana, kao i lansirne jedinice za iranske rakete.

„Njujork tajms“ tvrdi i da je Tramp operaciju otkazao u ranoj fazi planiranja, ali da nije poznato zbog kakvih razloga — ili se Bela kuća predomislila, ili su se pojavile određene poteškoće, kada je reč o logistici ili strategiji.

Prethodno je Tramp, odgovarajući na pitanje da li SAD priprema napad na Iran nakon napada na tankere u Omanskom zalivu i nakon obaranja drona, izjavio:

„Uskoro ćete saznati“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala