Tramp optužuje „Njujork tajms“ za kršenje zakona

© AP Photo / Manuel Balce CenetaPredsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp optužio je „Njujork tajms“ za davanje lažnih informacija Federalnom istražnom birou (FBI) u okviru „ruskog slučaja“.

„Ovaj izmišljeni slučaj delimično su smislili ljudi iz vlade, a delimično lažni mediji“, napisao je Tramp na svom Tviteru, navodeći da je američki list „hranio“ specijalne službe nepouzdanim informacijama o njemu i njegovim saradnicima u okviru „ruskog slučaja".

​Predsednik SAD se takođe zapitao da li su takve akcije protivzakonite.

Podsetimo, američke specijalne službe optužile su Rusiju za „mešanje u izbore“ 2016. godine, a Trampov predizborni štab za veze sa ruskom vladom.

Specijalni tužilac Robert Miler je dve godine istraživao pretpostavku o „ruskoj umešanosti“ u američke predsedničke izbore, što je Moskva više puta demantovala.

Kako je saopšteno ranije, Miler je u aprilu završio svoje istragu, potvrdivši optužbe o „mešanju“. Istovremeno, nije pronašao dokaze o „zaveri“ Trampa i Rusije, što je negirano kako iz Kremlja, tako i iz Bele kuće.

Osim toga, Miler nije izveo jasan zaključak o tome da li je Tramp ometao „sprovođenje pravde“, odnosno, istraživanje slučaja. Ranije je saopšteno da je specijalni tužilac podneo ostavku nakon završetka istrage „ruskog slučaja“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala