Srpska lista zahteva da se uhapšeni Srbi brane sa slobode

Pratite nas
Srpska lista je saopštila večeras da Priština, odlukom da se bez ikakvih dokaza produži pritvor Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, nastavlja da demonstrira silu kršeći sva ljudska prava Srba na Kosovu i Metohiji.

„Nažalost, ovakvo ponašanje Prištine nailazi na podršku otpadnika srpskog naroda i svih onih koji su zarad nešto para spremni da ukaljaju ugled srpskih rodoljuba koji nisu spremni da pognu glave pred nasiljem i terorom nad srpskim narodom“, navodi se u saopštenju.

Srpska lista zahteva, ističe se, da se svim uhapšenim Srbima omogući pravo da se brane sa slobode i da u fer postupku raskrinkaju politički motivisane i montirane optužnice.

© AP Photo / Visar KryeziuJedan od povređenih u akciji ROSU u Zubinom Potoku pri dolasku u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici
Srpska lista zahteva da se uhapšeni Srbi brane sa slobode - Sputnik Srbija
Jedan od povređenih u akciji ROSU u Zubinom Potoku pri dolasku u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici

„Skrivanje međunarodnih institucija iza nekakve nezavisnosti pravosuđa je sramno, posebno ako se uzme u obzir da su na čelu najviših institucija osobe koje čak i kosovski sudovi terete za razna krivična dela“, poručuje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala