Šef ruske delegacije: U fotelju predsednika skupštine smestili su me Gruzijci

© AFP 2023 / VANO SHLAMOVVeliki protest opozicije ispred gruzijskog parlamenta u Tbilisiju
Veliki protest opozicije ispred gruzijskog parlamenta u Tbilisiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske delegacije Sergej Gavrilov, koji je učestvovao u jučerašnjoj Generalnoj sednici Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja, tokom koje je izbio incident ispred parlamenta u Tbilisiju, izjavio je da ga je u predsedničku fotelju, zbog čega je i nastao incident, smestila gruzijska strana.

Kako je pojasnio, to je bilo u skladu sa protokolom održavanja takvih događaja.

On je podsetio da se nije prvi put našao u takvoj situaciji, da je već sedeo u tim foteljama i u drugim zemljama, ali da to nije nikada izazvalo nikakav incident. Gavrilov je rekao i da su mu radikali pretili i da su ga čak i udarili.

Takođe je rekao i da se trenutno u Gruziji dešava pokušaj preuzimanja vlasti od strane radikala, koje koordinišu sile van teritorije zemlje.

Šef ruske delegacije je naveo i da je laž to što su pojedini mediji pisali da je, navodno, učestvovao u borbenim dejstvima u Abhaziji, ili u bilo kojoj drugoj zemlji.

„Još jednom ponavljam — nikada nisam učestvovao u borbenim dejstvima, nikada nisam ni nosio oružje“, zaključio je Gavrilov.

Podsetimo, u gruzijskoj prestonici juče je održana Generalna sednica Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja, koju je šef ruske delegacije Sergej Gavrilov otvorio sedeći u fotelji predsednika gruzijskog parlamenta, što je izazvalo nezadovoljstvo opozicionih poslanika iz Jedinstvenog nacionalnog pokreta i poslanika Evropske Gruzije.

Ubrzo zatim, opozicionari su napustili dvoranu, a sednica je bila prekinuta. Nakon toga, zgradu parlamenta su zauzeli ekstremisti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala